I sledesporene til Finnmarksløpet

Blir du med å krysse Finnmark fra Alta til Kirkenes?

Finnmark er vårt nordligste Norge. Et ukjent land for mange hvor det knytter seg sterke myter og fordommer til folk og levevis.

Finnmark fylke har de største uberørte naturområdene i landet med fjell, vidder, innsjøer og elver som strekker seg fra innlandets lune furuskoger langs grensen mot Finland og vår store nabo i øst, Russland, - helt ut til randen av det europeiske kontinentet mot Nordishavet.

I nordvest er landskapet alpint med høye, spisse fjell langs kysten. I nordøst på Varangerhalvøya finner vi den eneste del av fastlands-Europa som pr. definisjon danner et arktisk landskap. Her finnes ingen skoggrense mellom den arktiske tundraen og Barentshavet.

9 dagers ekspedisjon

Det er vilt og eksotisk i Finnmark. Dette er testen for deg som kanskje går med en liten Grønlandskryssing i magen, eller som drømmer om de store polene.

Her får du en smakebit på en ekte polarekspedisjon. Endeløse vidder, kulden og timer på sleden bak et veltrent hundespann. Men spesielt for denne turen er lyset. Det er mars og fremdeles mørkt mange timer av døgnet, og det er nå du finner dramatikken i den fantastiske naturen. Vi tar deg med på en av de flotteste sledeturene i Norge, bli med oss å krysse Finnmarksvidda med hundespann!

Over Finnmarksvidda med hundespann i mars er en frisk og kjølig fornøyelse, men gir deg unike natur- og kulturopplevelser!

Med nordlyset som veiviser reiser vi gjennom samenes hjemtrakter. Vår tur starter i Alta hvor vi gjør unna de siste innkjøpene og pakker sledene. Fra Alta følger vi elva til Sorrisniva og tar opp på Vidda til Jotka fjellstue. Herfra følger ruten den gamle vinterveien. Det bærer innover de langstrakte viddene hvor vi de neste dagene følger Finnmarksløpstraseen til Karasjok, ned Tanaelva, over fjellene til Neiden og gjennom Pasvikskogene til Kirkenes. Vi overnatter på fjellstuene.

Turen starter i Alta og avsluttes i Kirkenes.

Hele turen er på ca. 500 km. Dagsetapper på mellom 5 og 10 mil krever at deltakerene er i god fysisk form. Alle deltakerene kjører eget spann med minimum 6 hunder, og på denne turen vil du lære rutiner og få informasjon og tips for hvordan du best planlegger og gjennomfører en vinterekspedisjon. All mat og overnatting er inkludert.

Max antall deltakere: 8
Tidsrom: 20.-30. mars
Pris kr 35.000,-